АКТУАЛЬНО

Секретаріат VII сесії Патріаршого Собору проаналізував проведення першої сесії Всецерковного форуму

Середа, 10 листопада 2021, 16:29
Зустріч відбулася в уже звичному онлайн-форматі 9 листопада 2021 року. Секретар VII сесії Патріаршого Собору о. Роман Шафран під час аналізу запропонував усім членам секретаріату висловити свої думки.

Владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, який представляв основну тему цієї першої сесії «Про синодальний шлях Церкви», подякував за те, що організаторам Форуму вдалося створити дуже добру атмосферу для його учасників, які мали можливість бути почутими Блаженнішим Патріархом Святославом.

Те саме зауважив голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус: «Форум вдалося провести. Відразу рішень не буде, але ми дали можливість нашим людям висловитися. Дуже важливо чути людей і що Блаженніший Патріарх почув наших вірних».

Відтак члени секретаріату проговорили питання проведення другої сесії Всецерковного форуму, яка запланована на 11 грудня 2021 року. Доповідачами під час другої сесії Форуму будуть голова робочої групи щодо душпастирського планування на період до 2030 року владика Борис Ґудзяк, митрополит Філадельфійський, та владика Богдан Данило, правлячий архиєрей Пармської єпархії, який представить тему «Актуальне становище греко-католицької родини: плюси і мінуси домашньої Церкви, життя вірою в онлайн-форматі, міграційні процеси в рамках закритих фізичних кордонів і відкритої віртуальної дійсності».

Варто пригадати, що Блаженніший Святослав скликав Всецерковний форум Української Греко-Католицької Церкви, перша сесія якого відбулася в онлайн-форматі 30 жовтня. Це була безпрецедентна зустріч, яка дала можливість, з огляду на довготривалі карантинні умови, спричинені світовою пандемією COVID-19, продовжувати перебувати в соборовості за посередництвом можливостей сучасних комунікаційних технологій.

У Форумі взяли участь єпископи, богопосвячені особи, священнослужителі і миряни УГКЦ, які були обрані делегатами єпархій на VII cесію Патріаршого Собору УГКЦ.

Секретаріат VII cесії Патріаршого Собору УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next