АКТУАЛЬНО

Секретар Синоду Єпископів УГКЦ закликав до підтримки вимушено переселених осіб з Криму та Сходу України

Вівторок, 29 липня 2014, 07:04
Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів та Адміністратор Патріаршої курії, підтримуючи ініціативу офіційної благодійної організації УГКЦ «Карітас України», звернувся до правлячих єпископів УГКЦ в Україні із закликом активізувати допомогу вимушено переселеним особам з Криму та зі Сходу України.

«Ми не знаємо, коли зупиниться потік переселенців і як довго ті, що вже змінили місце проживання, не зможуть повернутися до рідних домівок», - зазначив владика Богдан.  У цій ситуації, на його переконання, важливо забезпечити тривалий супровід і підтримку згаданим особам.

На думку єпископа, феномен вимушено переселених осіб, спричинений військовою агресією проти України, - це нове, досі не знане явище, а тому воно є викликом як для державних органів влади, так і для Церкви. Все ж допомагати цим особам Церква повинна не лише з почуття загальнонаціональної і людської солідарності, але передусім з огляду на заповідь любові, яку залишив своїм учням Христос, наказуючи «нагодувати голодного, напоїти спраглого, відвідати хворого, прийняти чужинця».

«І хоч держава багато робить для вимушено переселених осіб, дуже часто цих зусиль недостатньо. Ці люди потребують солідарності, підтримки і розуміння, щоб не почуватися самотніми і полишеними віч-на-віч з проблемами щоденного життя в нових місцях проживання», - наголосив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Владика Богдан попросив правлячих єпископів замислитися над можливістю надання кращої духовної та соціальної підтримки вимушено переселеним особам, залучаючи до співпраці як структури Церкви на місцях, так і громадські та благодійні організації.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next