АКТУАЛЬНО

Семінарійний хор посів перше місце у VIII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Вишгородська Покрова»

Понеділок, 17 жовтня 2016, 13:25
15 жовтня хор Київської Трьохсвятительської семінарії посів перше місце у VIII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Вишгородська Покрова». Хор КТДС переміг у номінації хорових колективів академічного співу.

У фестивалі було дві номінації: хорові колективи академічного та народного співу, змагалися 13 колективів академічного типу співу та 10 народного співу. Цьогорічний фестиваль охопив ледь не всю Україну: тут були представники Черкаської, Львівської, Чернівецької, Вінницької, Хмельницької, Київської, Чернігівської, і Донецької областей (хор зараз займається в Києві).

Отець Тарас Валах, спільнота собору Вишгородської Богородиці, Вишгородська міська рада, міський центр творчості «Джерело», Вишгородський міський хор «Коралі», організовуючи таке дійство, ставили перед собою завдання принести у цей світ добро, любов і милосердя.

Фестиваль-конкурс розпочався з Молебню до Пресвятої Богородиці, яку провадив семінарійний хор, опісля було жеребкування.

«Інструментом, через який ми можемо змінити цей світ, інструментом через який ми можемо преобразити нашу дійсність, є наш спів, наша пісня, виражені у культурі», - сказав отець Микола Сулима, сотрудник парафії у Вишгороді. Отець Микола продовжив: «Наш народ є надзвичайно пісенний, у нього дуже багато скарбів, і ті скарби залишили нам попередні покоління. Вони були надзвичайно великими і славними. Чому пісня так цінується? Тому що вона народжується глибоко в серці людини. Пісня промовляє від серця до серця, від душі до душі. Саме тому пісня здатна підняти людину на геройський вчинок, підняти її із того низу, в який вона може потрапити через певні свої негативні вчинки. Душевна пісня може закумулювати ті таланти й дари, які дані людині Господом Богом для того, щоб вона творила добро у цьому світі. Саме вона здатна промовити до серця людини», - відзначив проповідник.

Закінчився фестиваль нагородженням переможців та учасників, також переможці виконували по одному твору, а в кінці всі помолилися молитву за Україну «Боже великий єдиний».

бр. Микола Чаплюк, IV курс КТДС
бр. Павло Лоєк, ІІІ курс КТДС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next