АКТУАЛЬНО

Семінаристи Київської духовної семінарії провели екологічну акцію «Прибери Дніпро - колиску хрещення»

Субота, 28 липня 2018, 06:34
27 липня у рамках Всеукраїнської прощі семінаристів УГКЦ до Києва біля Патріаршого собору Христового Воскресіння відбулася екологічна акція «Прибери Дніпро - колиску хрещення». До акції активно долучилася спільнота Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

«Подібні екологічні заходи - дуже важливі у наш постмодерний час. Адже тепер, як ніколи раніше, людина нищить і забруднює навколишнє середовище. Це є проявом сучасної споживацької культури», - наголосив о. Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

За словами о. Петра, екологічна криза - це передусім духовна криза людини, криза її відносин із Богом. Щоб цю кризу здолати, слід почати конкретно з себе. Слід пам'ятати, що ставлення до довкілля, природи - це вияв нашої поваги до її Творця і Автора. Стан навколишнього середовища - це той спадок, що його залишимо після себе наступним поколінням. Тому охорона природи, помірковане використання природних ресурсів - це також вияв любові до ближнього, до тих, які прийдуть після нас.

Збереження навколишнього середовища - це обов'язок християнина, це його відповідальність за великий дарунок - творіння, що його Господь подарував із любові до нас, людей.

ktds.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next