АКТУАЛЬНО

Семінар для священнослужителів «Містагогія Божественної Літургії» відбувся у Стрийській єпархії

Середа, 11 березня 2020, 11:29
10 березня 2020 року в рамках програми Інституту постійної формації для священнослужителів Стрийської єпархії відбувся семінар на тему «Містагогія Божественної Літургії», який провели викладачі кафедри літургійних наук Українського католицького університету. Подібні зустрічі відбуваються з ініціативи єпарха Стрийського Тараса Сеньківа, за словами якого містагогічна катехиза разом з біблійною є одним із найважливіших аспектів проповідування віри та витворення умов для подальшої катехитичної праці.

На початку семінару до присутніх звернувся владика Тарас. Архиєрей зазначив, що такий «літургійний курс є надзвичайно важливим, щоб відновити у собі та передавати вірним свідомість того, що, беручи участь у Божественній Літургії, ми є учасниками величного Таїнства, а тому завданням усіх нас є зробити Літургію живою».

Після цього особливості літургійного життя Церкви представили д-р Тарас Шманько в доповіді на тему «Увійду в дім твій…» та  о. д-р Василь Рудейко, який виступив з доповіддю «Євхаристія у словах її молитов».

У другій половині дня п. Максим Тимо у доповіді на тему «Тебе оспівуємо, Тебе благословимо» проаналізував коментарі до піснеспівів Божественної Літургії. А відтак відбулося спільне обговорення, під час якого присутні мали нагоду поспілкуватися з доповідачами, поставивши свої запитання.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next