АКТУАЛЬНО

Семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа супроводжують мощі святого Дона Боско в Одесі

Неділя, 31 березня 2013, 18:14
30 березня мощі святого Дона Боско перебували в храмі греко-католицької громади Святого апостола Андрія Первозванного в м. Одесі. Храм є катедральним собором Одесько-Кримського екзархату.

30 березня мощі святого Дона Боско перебували в храмі греко-католицької громади Святого апостола Андрія Первозванного в м. Одесі. Храм є катедральним собором Одесько-Кримського екзархату.

Громада вірних УГКЦ на чолі з адміністратором парафії о. Віктором Прийдуном, сотрудниками о. Русланом Остафієм та о. Ігорем Тарасом разом із братами Львівської семінарії та їхнім духівником Олександром Чумаковим зустрічали мощі святого Дона Боско.

О 17.00 в храмі розпочалася Свята Літургія, яку очолив о. Олександр Чумаков. Опісля семінаристи відспівали Молебень та представили програму реколекційних роздумів для всіх вірних. Саме в одеській парафії Святого апостола Андрія Первозванного вперше прозвучав Молебень, написаний до святого Дона Боско в традиції Східної Церкви.

Цього дня в парафії відбулася також зустріч колишніх вихованців, волонтерів, працівників і благодійників Одеського міського благодійного фонду соціальної підтримки знедолених дітей, підлітків та юнацтва «Світлий дім», який протягом 15 років надавав допомогу тим, хто її потребує. Фонд продовжував справу великого святого.

Фонд «Світлий дім» в Одесі заснував салезіанин о. Олександр Чумаков. Сюди за допомогою зверталися безпритульні діти. Заклад існував з 1995-го по 2010 рік. Тисячі дітей вулиці знайшли тут допомогу, підтримку та любов. Протягом цих років у каплиці «Світлого дому» була ікона святого Дона Боско, тож кожен безпритульний знав обличчя та ім’я цього святого.

Довідка

Святий Дон Боско (1815-1888) - знаменитий італійський педагог і основоположник Салезіанського згромадження, члени якого піклуються про добро нужденної молоді, пізнав через чудесний сон у дев’ять років свою місію в житті. Його життя, присвячене вихованню молоді, було сповнене різних труднощів, які він зазнавав не лише від своїх найзапекліших ворогів, але й від найближчих друзів.

З допомогою Божого Провидіння та Пресвятої Богородиці, до якої він завжди звертався в молитві як до Помічниці християн, вдалося йому повністю реалізувати чудесний від Бога сон. Сьогодні весь світ величає його як «апостола та вчителя молоді».

 

Сергій Радченко
Медіа-центр ЛДС
www.lds.lviv.ua/news/1364637078

Фото: Юрій Карвацький
Медіа-центр ЛДС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next