АКТУАЛЬНО

Семінаристи із Львівської семінарії колядували в Італії та Франції

Четвер, 06 лютого 2014, 13:34
Нещодавно октет «Теофорос» Львівської духовної семінарії Святого Духа колядував в Італії та Франції. На запрошення владики Бориса (Ґудзяка), Єпарха Паризького, семінаристи разом із ректором о. Ігорем Бойком вирушили з колядою в подорож містами Європи.

Основна мета поїздки – відгукнутися на запрошення владики Бориса для супроводу святкових Богоявлінських Богослужінь. Дорогою до Парижа семінаристи відвідали італійських українців, - повідомляє прес-служба Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Першим містом стала Венеція. Отець Ярослав Чайківський, тутешній парох, заопікувався гостями та організував Літургію для українців зі співом колядок, концерт в італійській церкві для італійців та екскурсію містом.

Друге місто – Рим. Відвідали з колядою сестер служебниць у Генеральному домі (на via Cassia, 104).

Після відвідин базиліки Святого Петра у Ватикані завітали до Конгрегації Східних Церков, де заколядували для кардинала Леонардо Сандрі, префекта, та архиєпископа Василя (Циріла), секретаря. Відтак коляда прозвучала в Папській академії "Про віта" для єпископа Ігняціо (Карраско де Паула), президента закладу, та всіх співпрацівників і в Міжнародному богословському інституті "Каміліанум", куди семінаристів запросив о. Арнальдо Панграцці.

За час перебування в Римі студенти побували в чотирьох базиліках, бачили привезені з Єрусалима сходи, по яких Христос йшов на суд до Пилата, церкву Матері Божої Неустанної Помочі.

Прибувши до Парижа, семінаристи одразу ж потрапили на святкові Богослужіння в катедральному храмі Святого Володимира Великого: Божественну Літургію, Водосвяття та Велике повечір'я з Литією. Опісля була Свята вечеря, під час якої колядували разом із владикою Борисом. За давньою єпархіальною традицією щороку єпископ УГКЦ в Парижі приймає всіх охочих на святковий фуршет у день Богоявлення. Свої вітання принесли парафіяни, священик Константинопольського Патріархату та ректор ЛДС. Цього ж дня октет співав у соборі Нотр Дам на урочистій Месі на честь 80-літнього ювілею домініканських місій на Сході, яку транслювало в прямому ефірі Католицьке телебачення Франції.

Перебуваючи в Парижі, колядували для маронітського архиєпископа та його спільноти священиків і семінаристів; відтак завітали з колядкою до Архиєпископа Йова Кечі, Екзарха Російської Православної Церкви (під юрисдикцією Константинопольського Патріархату) у його резиденції.

У наступні дні відвідали музей східних місій у Парижі, були в семінарії, у Католицькому Університеті Парижа, молилися з єрусалимською спільнотою, яка є унікальною, тому що обряд служіння є синтезом латинського та візантійського.

На завершення подорожі співали на сцені Паризького національного оперного театру кант про Почаївську Божу Матір «Ой, зійшла зоря».

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next