АКТУАЛЬНО

Семінаристи із Василіанського інституту побували в гостях у Тернопільській семінарії

Четвер, 26 жовтня 2017, 11:47
24 жовтня в Тернопільській вищій духовній семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого відбулася конференція, присвячена 400-й річниці реформи чернецтва під проводом митрополита Йосифа Велямина Рутського.

Провели цей науковий захід семінаристи із Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Велямина Рутського разом із їхнім ректором – о. Пантелеймоном Трофімовим.

Гості представили семінарійній спільноті цікаву доповідь із презентацією про реформу чернецтва та роль митрополита Йосифа Велямина Рутського і св. Йосафата Кунцевича в цьому переломному моменті в історії монашества в Україні. Вдало підібрані історичні відомості були доповнені мистецькою частиною.

Семінаристи із Василіанського інституту виконали кілька хорових творів та авторських пісень під акомпанемент скрипки та гітари. На завершення зустрічі о. Пантелеймон подарував спільноті ТВДС цінні книги про історію Василіанського чину та про іконографію.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tvds.org.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next