АКТУАЛЬНО

Семінарія Згромадження Воплоченого Слова відзначила ювілей

П'ятниця, 29 січня 2021, 14:52
27 січня був особливим для міжнародної семінарії Згромадження Воплоченого Слова, що в Італії. Цього дня семінаристи відзначали відразу два великих свята: день свого покровителя – святого Віталія, папи римського, та 20-й ювілей від заснування.

Підготовка до цього особливого святкування розпочалася задовго, ще два тижні перед святом. Особливим у цій підготовці було те, що її, можна сказати, проводили священники-випускники семінарії. Саме в такий спосіб щовечора семінаристи переглядали відео зі свідченнями отців, що колись сиділи за тими ж партами, а зараз є місіонерами Згромадження та здійснюють своє служіння в різних куточках світу. Вони ділилися  власним досвідом із теперішніми семінаристами, свідчивши про важливість молитовного та спільнотного життя, любов до покликання та до семінарії, особливість співжиття у міжнародній спільноті, навчання та про багато інших формаційних аргументів.

А у сам день свята спершу відслужили Божественну Літургію, яка і є центром та, можна сказати, життям семінарійної спільноти. Її очолив провінційний настоятель Згромадження в Італії, ієромонах Андрес Бонелльо, ВС, що протягом багатьох років був її ректором.

Після Служби Божої, під час святкового обіду, відбулася онлайн-зустріч семінаристів із її випускниками, які служать Христу по всьому світі, а саме: Україна, Росія, Таджикистан, Казахстан, Німеччина, Нідерланди, Єгипет, Італія, Іспанія, Франція, Албанія, Палестина, Ізраїль, Йорданія, США, Бразилія та ін.

Важливо також зауважити, що саме з цією семінарією тісно пов'язані більшість покликань нашого Згромадження в Україні. Саме в цій семінарії в Італії відразу після закінчення новіціату, першого формаційного періоду в монашому житті, брати проходять семирічну формацію на шляху до священства. Також цікавим фактом є те, що першими її семінаристами від самих початків заснування у 2001 році були саме брати з України.

Дoвідка:

Mіжнародна семінарія нашого Згромадження була заснована в травні 2001 році у м. Сені (Італія). Згодом, у січні 2012 р., семінарію було перенесено до м. Монтефіасконе, недалеко від Риму, де вона є досі.

На сьогодні в семінарії навчається 39 семінаристів, які походять з 21 країни світу та розмовляють 14 мовами. Незважаючи на такий колорит мов та культур, офіційною мовою семінарії є італійська. Є п’ятеро семінаристів Згромадження з України, за яких відповідає один український священник. Для них передбачена особлива програма формування у власному, українсько-візантійському, обряді. До їх навчального плану додані окремі предмети, такі як: Основи cхідної духовності, Східна літургіка, Історія Східних Церков (зокрема й Історія Церкви в Україні), Церковнослов’янська мова, Канонічне право Східних Церков та Літургійний спів.

Двічі на тиждень в окремій каплиці Східних обрядів відправляються богослужіння українською мовою, а також протягом року організовуються різні конференції і відправи богослужінь у Східному обряді.

Пресслужба Згромадження


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next