АКТУАЛЬНО

Серія тренінгів з протидії корупції відбулася у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ

Вівторок, 24 квітня 2018, 18:38
У рамках реалізації пасторальної програми з протидії гріхові корупції, затвердженої Синодом Єпископів Києво-Галицького Архиєпископства УГКЦ, у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ відбулися тренінги для духовенства, студентів семінарії та широкого загалу, присвячені розгляду теми корупції та способів її протидії.

18 квітня у м. Самбір та 19 квітня у м. Дрогобич відбулися формаційні тренінги для священиків, які провадив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс. Під час зустрічей учасники детально розглядали різні прояви корупції, зокрема механізми хабарництва, вимагання, шахрайства, таємної змови, відмивання грошей, зловживання посадовим становищем, непотизм або кумівство та інші види корупційних дій, які мають місце в нашому суспільстві. Кожне із перелічених явищ учасники розглядали на конкретних прикладах, які трапляються в щоденному житті на побутовому рівні, з метою пошуку причин корупційної поведінки і одночасно задля пошуку рішень для протидії цьому злу. Особливу увагу під час тренінгу було приділено практичним моментам в душпастирській діяльності священиків, зокрема щодо сповідництва, проповідництва, катехизації та інших форм і способів душпастирського служіння. Загалом, участь в тренінгах взяли понад 200 священників єпархії.

Подібна зустріч відбулась для студентів Дрогобицької духовної семінарії блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима (УГКЦ) 21 квітня 2018 р. Б. Разом із семінаристами також детально розглянули різні прояви корупції та способи для її протидії. Під час зустрічі зосереджувались не лише на практичних моментах їх нього майбутнього душпастирського служіння, але й можливості та засоби для діяльності, які вони можуть практикувати в роботі з молоддю, мирянськими спільнотами та в осередках, де проводять катехизації та здійснюють соціально-душпастирську практику, будучи студентами.

Цього ж дня в Дрогобицькому державному педагогічному університеті на цю тематику відбулася відкрита зустріч із працівниками та студентами університету, студентськими капеланами та представниками громадськості. Разом з присутніми зосереджувались на конкретними можливостями та доступними способами боротьби з корупцією на місцевому та побутовому рівні, зокрема в сферах медицини, освіти, житлово-комунального господарства та інших.

Основною метою усіх цих зустрічей, за словами Петра Дарморіса, є насамперед просвітницька – поширення інформації щодо різних проявів корупції, адже дуже часто ми можемо діяти у звичний манер, навіть не підозрюючи, що стаємо співучасниками гріха корупції. В цьому полягає і місія Центру протидії корупції УГКЦ – формувати людське сумління для кращого розуміння та судження між «добрим» і «злим» і, водночас, давати практичні поради для протидії моральному злу корупції передовсім на побутовому, а вже потім – на політичному рівні.

Такі зустрічі проводитимуться надалі в кожній єпархії та екзархаті УГКЦ для духовенства та монашества, зосереджуючись на їхньому служінні, а також для мирян з метою заохотити їх до активної позиції не мовчати на гріх корупції, а також активно протидіяти будь-яким його проявам.

Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції доручено йому відповідальність за втілення Пасторальної програми і представлення думки УГКЦ громадськості. Більше інформації про ініціативи та діяльність Центру – на офіційній сторінці у мережі Фейсбуці (посилання).

Інформаційна служба Центру протидії корупції УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next