АКТУАЛЬНО

Сестра cлужебниця буде опікуватися дітьми в новому будинку сімейного типу

Четвер, 29 листопада 2018, 11:52
У Львові ще шестеро сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали сім’ю — на проспекті В’ячеслава Чорновола запрацював новий, уже п’ятий у місті дитячий будинок сімейного типу.

Сюди на виховання та спільне проживання влаштовано шістьох дівчат. Це  п’ять дівчат  віком 15-17 років і дев’ятирічна дівчинка. Ними опікується сестра Юлія Фляк, яка упродовж двадцяти п’яти років свого служіння у Згромадженні сестер служебниць УГКЦ працювала в соціальній сфері.

Як розповіли в міському управлінні «Служба у справах дітей», благодійний фонд «Діаконія» за підтримки компанії «Avalon Inc» надав у безоплатне користування місту на 10 років квартиру в новобудові на проспекті В’ячеслава Чорновола для створення нового дитячого будинку сімейного типу.

У цьому будинку є сім спальних кімнат, п’ять санвузлів, кухня-гостинна, клас для занять, спортивний зал, гардеробна кімната, дві комори, вісім балконів, тобто все потрібне для комфортного і затишного проживання дітей і матері-вихователя.

До слова, сестри служебниці уже опікуються дівчатами із соціально-незахищених родин у «Домі надії», що освячений у  2013 році  у Львові на вул. Равська.

А взагалі у Львові в  дитячих будинках сімейного типу  виховується 42 дитини ще п’ятнадцятеро – у прийомних сім’ях. Протягом 11 місяців 2018 року в місті всиновлено 24 дитини.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next