АКТУАЛЬНО

Сестра служебниця Веніамина Кузь склала вічні обіти у Львові

Вівторок, 29 серпня 2017, 13:02
27 серпня Згромадженню Сестер cлужебниць Непорочної Діви Марії виповнюється 125 років. У цей ювілей в житті Згромадження, а зокрема у Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні, відбулася знаменна та радісна подія. Сестра Веніамина Кузь під час Архиєрейської Божественної Літургії у храмі Покрову Пресвятої Богородиці, що у Львові, склала вічні обіти послуху, чистоти й убожества, виявивши велике бажання пожертвувати Богові те, що найдорожче – своє молоде життя.

Урочистість вічних обітів – це свято для усієї Служебницької родини, тому в ньому взяли участь численні гості: сестри з різних спільнот в Україні та з Польщі, а також батьки, рідні і приятелі с. Веніамини. На свято прибула с. Софія Лебедович, Генеральна настоятелька.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський і Адміністратор Кримського екзархату, з яким співслужили о. Кароль Манік, Провінційний настоятель отців салезіан, о. Володимир Процик, о. Роман Балагура, о. Андрій Боднар, СДБ, та інші.

У пастирському слові владика Михайло поділився роздумами над євангельським уривком про зустріч молодого юнака з Ісусом, який прийшов до Господа порадитися, почути настанови. Але цих Божих настанов юнак не прийняв, бо багатство, прив’язання до матеріального обтяжило його серце.

Владика наголосив, що декого Господь кличе до радикальнішого християнського життя, і сьогодні ми стали свідками зустрічі с. Веніамини з Ісусом, її бажання служити Господеві через святі обіти послуху, чистоти й убожества до кінця. «Ви сьогодні вибрали найбільше добро. Ми сьогодні цілою Церквою молимося за вас, щоби ви виконали свої обіцянки», ‒ побажав с. Веніамині владика Михайло.

Також проповідник звернувся до присутньої у храмі молоді: «Дорогі юнаки та дівчата, цей уривок є і для вас. Ця історія про юнака – незакінчена подія. Юнак відійшов засмучений. Кожен із нас повинен закінчити цю євангельську розповідь своїм життям, дописати цю зустріч у своєму житті. Не бійтеся відповісти, коли Господь шепоче у ваші серця залишити все матеріальне, тоді зможете багато зробити для Бога, для ближнього, тоді успадкуєте життя, найбільше добро – самого Ісуса. Не бійтеся відповісти Ісусові».

Після богослужіння с. Софія Лебедович, Генеральна настоятелька, сердечно подякувала всім присутнім: владиці Михайлові та священикам ‒ за Божественну Літургію, молитву і любов; батькам с. Веніямини – за те, що віддали свою єдину доньку служити Богові; с. Веніамині – за те, що з відвагою пішла служити Богові. «Завжди пам’ятай, що ти вибрана й улюблена Ісусом», – пригадала с. Веніамині Генеральна настоятелька і заохотила присутніх молитися за усіх сестер служебниць, за їх витривалість і нові покликання до Згромадження.

 

Сестри служебниці Непорочної Діви Марії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next