АКТУАЛЬНО

Сестра Віталія Іванюк захистила докторську дисертацію в Римі

Вівторок, 23 червня 2015, 12:08
У понеділок, 22 червня 2015 р., сестра мироносиця Віталія (Наталія Іванюк) захистила докторську дисертацію на тему: «Поняття людських прав у політичній думці Антоніо Розміні».

Подія відбулася у великій залі Папського університету Антоніанум у Римі, де сестра вчилася і написала працю під керівництвом проф. Даріо Антізері. Іншими релаторами були: о. проф. Стефан Опес, OFM, та о. проф. Альфредо Маурісіо Маніза, OFM. Заходом керував віце-ректор університету о. проф. Аґостін Ернандес, OFM.

Блаженний Антоніо Розміні (1797–1855) – італійський священик і філософ, який вмів поставити питання і відповіді на проблеми, які щойно виникали в XIX ст., але залишаються не менш актуальними й сьогодні. Церква його спершу осудила, але згодом багато богословів використовували його думки, що навіть стали частиною соціального вчення Церкви. Одна з його великих заслуг – ґрунтувати філософську антропологію на гідності людини. Іншими словами, і світ, і системи, і держави, і будь-які інституції мають служити людині, а не людина – їм, як це було за панування радянської і нацистської ідеологій чи сьогодні під ярмом економічного визиску. Отця Розміні беатифікував папа Бенедикт XVI.

Сестра Віталія отримала найвищу оцінку і здобула ступінь доктора філософії. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next