АКТУАЛЬНО

Сестри милосердя обрали нову Головну настоятельку

Середа, 02 червня 2010, 15:06
У Згромадженні сестер милосердя святого Вінкентія 29-30 травня відбулася чергова Виборча капітула, на якій було обрано Головну настоятельку і четверо сестер-дорадниць. Головною настоятелькою більшістю голосів було обрано с. Петру (Процак).
У Згромадженні сестер милосердя святого Вінкентія 29-30 травня відбулася чергова Виборча капітула, на якій було обрано Головну настоятельку і четверо сестер-дорадниць. Головною настоятелькою більшістю голосів було обрано с. Петру (Процак). Також обрано таких сестер-дорадниць: Перша дорадниця - с. Олена (Мацько)
Дорадниці: с. Володимира (Федак), с. Тетяна (Процак), с. Василія (Уршуляк).

Згромадження сестер милосердя в Україні заснував Митрополит Андрей у 1926 році після відвідин згромадження у Бельгії. Перші сестри жили в Станіславові (тепер Івано-Франківськ), опікуючись сиротинцем. У тридцятих роках сестри заопікувалися хворими в Народній лічниці у Львові, яку заснував Митрополит Андрей. У 1939 році 124 дітей із сиротинця вивезли до Сибіру. Монастирі були зліквідовані. Під час підпілля сестри продовжували працювати в лікарнях, виконуючи там душпастирську працю. Місія згромадження: допомагати знедоленим, найбільш потребуючим як фізично, так і духовно. Сестри працюють у Народній лічниці Митрополита А. Шептицького у Львові, у сиротинцях Львова та Тернополя, у співпраці з медичною швидкою допомогою м. Віареджіо (Італія), опікуються дітьми-сиротами із зони Чорнобиля.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next