АКТУАЛЬНО

Сестри служебниці провели християнський табір для соціально-незахищених дітей «Міст надії»

Четвер, 20 липня 2017, 13:53
10–18 липня 2017 року у василіанському монастирі Різдва Божої Матері в с. Улашківці, що на Тернопільщині, відбувався табір під проводом сестер служебниць НДМ для дітей «Міст надії». «Міст надії» – це українська спільнота для сімей, які опинилися у складній ситуації: економічній, психологічній, соціальній.

Протягом цілого року сестри супроводжують ці сім’ї, а влітку – організовують дозвілля, відпочинок у навчально-оздоровчому таборі, мета якого – відкрити для дітей Божу любов, зробити їх щасливішими через ігри, забави, катехизацію, Літургію.

Цього разу таборувало 52 дітей з різних куточків Галичини, були й діти-переселенці із зони АТО. Духовним провідником був о. Михайло Лехновський, ЧСВВ, а також сестри служебниці: с. Софронія Данилюк, с. Герарда Браголя, с. Вероніка Вайда, с. Онуфрія Бачинська, с. Домініка Погорелець, також були аніматори і водій бр. Херувим Лісовський, ЧСВВ.

Побут у духовному місці серед чудотворних ікон Божої Матері й Івана Хрестителя та відвідування печерного монастиря і джерела справили на учасників табору духовну переміну, адже участь у Божественній Літургії, молитва, Святе Причастя, ігри сприяли тільки царюванню доброї атмосфери. 

Діти мали змогу також пізнати красу України: водопад Джурин у с. Нирків, «Кришталеві» печери, мальовничі Заліщики.

Отці василіани з радістю нас прийняли, із розумінням ставилися до нашого галасу та були відкритими на наші потреби.

Сестри служебниці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next