АКТУАЛЬНО

Сестри служебниці молилися біля мощів блаженної Тарсикії у Ходорові Стрийської єпархії

Понеділок, 01 липня 2019, 10:55
27 червня 2019 року, у день пам’яті українських новомучеників, відбулася проща сестер служебниць Непорочної Діви Марії (ССНДМ) до м. Ходорів, де у храмі Святих безсрібників Косми і Дам’яна перебувають мощі блаженної преподобномучениці Тарсикії Мацьків.

Проща була присвячена сторіччю від дня народження та сімдесятип’ятиріччю від дня мученицької смерті преподобномучениці Тарсикії Мацьків – монахині, яка посвятилася на службу Богові у Згромадженні сестер служебниць та віддала своє життя у двадцять п’ять років, як свідчення своєї віри і  цілковитої посвяти Господеві.

Проща розпочалася спільною Божественною Літургією, яку очолив парох храму Святих Косми і Дам’яна о. Мар’ян Черепанич у співслужінні  із сотрудниками храму. Співом богослужіння прикрасив хор сестер служебниць.

Після Літургії сестри Мирослава і Дарія поділилися спогадами про блаженних Тарсикію і Йосафату. Відтак діти християнського гуртка імені блаженної Тарсикії, який діє при парафії, молилися дев’ятницю до блаженної покровительки парафії та молоді, яку написала ходорівчанка і поетеса Галина Охоцька.

На завершення всі прочани молилися Молебень до блаженної преподобномучениці Тарсикії, а також ділилися роздумами про значенням посвяти у житті за прикладом преподобномучениці Тарсикії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next