АКТУАЛЬНО

Сестри служебниці проводять поширену Раду

П'ятниця, 23 серпня 2013, 14:51
Сестри cлужебниці проводять поширену Раду за участю генеральної управи, провінційних настоятельок і дорадниць, яка проходить 21-25 серпня 2013 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа.

Напередодні зустрічі сестри взяли участь у прощі з нагоди посвячення Патріаршого собору Воскресіння Господнього в Києві. 20 серпня 2013 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, освятив паломницьку ікону блаженної Йосафати з мощами, яка цього року розпочинає подорожувати всіма домами сестер служебниць в рамках підготовки до 125-річчя Згромадження. Глава УГКЦ звернувся до провідниць Згромадження та провінцій із пастирським словом і настановою, подякувавши сестрам служебницям за служіння Церкві в різних країнах світу. З цієї нагоди уділив сестрам своє патріарше благословення.

22 серпня 2013 року в рамках проведення поширеної Ради учасниці зібрання здійснили прощу до колиски Згромадження – с. Жужеляни на Сокальщині, відвідали формаційні доми провінції та василіанську обитель у Крехові.

Проща розпочалася Божественною Літургією в храмі Воскресіння Господнього с. Жужеляни. Під час Літургії сестри дякували Господеві за дар Згромадження та за всі отримані ласки впродовж історії. Після Літургії сестри мали змогу вшанувати мощі блаженної Йосафати, які знаходяться в храмі, та поспілкуватися з парафіянами.

Проща продовжилася відвідинами василіанського храму Святого Юрія у Червонограді  та вшанували святиню храму – Кристинопільську чудотворну ікону Богородиці.

Кристинопіль має особливе значення для сестер служебниць тим, що тут, до 1944 року знаходився новіціат, а 18 липня 1944 року тут загинула мученицькою смертю блаженна Тарсикія Мацьків. Сестри почерпнули духовних сил із цього джерела у цих визначних місцях.

Відвідавши формаційні доми провінції в Червонограді (кандидатура) та в Жовкві (новіціат), проща завершилася Вечірнею у відпустовому місці в Крехові.

Сестри мали змогу послухати історію Крехівського монастиря та помолитися у цьому визначному духовному центрі.

Сестри служебниці НДМ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next