АКТУАЛЬНО

Сестри служебниці в Україні святкують свято провінції Співстраждання Матері Божої та ювілеї богопосвяченого життя

Субота, 16 червня 2018, 20:05
16 червня 2018 року сестри служебниці з різних спільнот України прибули до провінційного дому Благовіщення Божої Матері у Львові на святкування свята провінції Співстраждання Матері Божої та ювілеїв богопосвяченого життя сестер.

Цього року вісім сестер служебниць в Україні відзначають ювілеї своєї посвяти Богові. Уже 50 років мандрує стежиною богопосвяченого життя с. Моніка Кондрат, а срібний ювілей посвяти відзначають с. Христофора Буштин, с. Маркіяна Блонська, с. Святослава Пилип’юк, с. Якинта Пригродська, с. Атанасія Халус, с. Єлисавета Проць та с. Дам’яна Іванець.

Святкову Божественну Літургію в каплиці провінційного дому відслужив високопреподобний отець Василій Мендрунь, ЧСВВ. Чверть століття тому саме отець Василь, будучи протоігуменом провінції Найсвятішого Спасителя отців василіан в Україні, багато спричинився до духовної формації молодих сестер – новичок і кандидаток, які щойно вступили до монастиря сестер служебниць.

У своєму слові під час Літургії отець Василь привітав сестер зі святом Співстраждання Пресвятої Богородиці та пригадав про те, чого воно нас вчить: «Життя Богородиці тісно пов’язане з її Сином, зокрема з Його стражданнями: терпіння її Сина були її терпіннями. Хто ображає Христа, ображає його Матір. Але кожне терпіння має свій кінець – і через хрест прийшла радість усьому світові».

Після Божественної Літургії с. Мирослава Яхимець, провінційна настоятелька, вітаючи ювілярок, запросила їх поглянути на своє минуле з великою вдячністю Богові: «Пригадаймо свою історію, свої початки та шлях свого розвитку, труднощі, які треба було долати, ремонти новіціятського дому в Жовкві. З Божою допомогою ви все подолали. Пригадаймо свою первісну ревність у служінні Богові і те, як Господь в усьому цьому вас тримав за руку. Це ваш цінний досвід, який повинен вам допомогти в наступні роки, щоб ще з більшим запалом і довір’ям служити Богові і людям».

Ювілей богопосвяченого життя закликає нас застановитися над своєю вірністю у виконанні місії, у використанні своїх дарів для будування Божого Царства. Завданням кожної з нас є розбудити себе і свою спільноту до ревнішого служіння. Провінційна настоятелька побажала всім сестрам, щоб Євангеліє було путівником у щоденному житті сестер, і заохотила молитися за нові покликання.

Також ювілярки отримали благословення Святішого Отця Папи Франциста, яке є знаком, що служіння у Згромадженні є здобутком не тільки Згромадження, а й усієї Церкви.

На жаль, на святкування не змогли прибути, але молитовно єдналися з ювілярками с. Луїза Цюпа, генеральна дорадниця, яка колись протягом трьох років була вчителькою новичок і кандидаток, і с. Магдалина Чайківська - настоятелька новіціятського дому в Жовкві. Сестри-ювілярки теж з вдячністю згадували про них у своїх молитвах.

Квіти, подарунки, щирі й теплі слова… У спілкуванні та діленні прожитим досвідом сестри-ювілярки розповіли про свій чернечий шлях, про неповторну історію свого чернечого покликання. Кожна з них почула голос Ісуса за різних обставин, у різний спосіб і час. Але те, що заворожувало, заохочувало кожну з них, - приклад власного життя сестер, їх вірність Богові у непростих обставинах, готовність на жертву і посвяту.

Сестри служебниці, Львів


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next