АКТУАЛЬНО

Сестри cлужебниці відзначили свято Непорочного Зачаття Діви Марії

Понеділок, 22 грудня 2014, 15:29
22 грудня cестри cлужебниці відзначають свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, Матері і Покровительки Згромадження. Споглядаючи таїнственну красу Діви Марії, сестри стараються наслідувати її найдосконаліший приклад посвяти і відданості Богові.

Цього дня до провінційного дому cестер cлужебниць у Львові прибуло багато сестер. Святкову Божественну Літургію відправив високопреподобний отець Пантелеймон Саламаха, протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя отців василіан. Варто пригадати, що василіани постійно супроводжують Згромадження сестер служебниць від його заснування і до сьогодні.

Під час Божественної Літургії відбулася урочистість облечин у монаший одяг кандидатки Любові Іванків, яка отримала чернече ім’я Миколая, і складання перших обітів с. Юліти Заячківської. Чернечі обіти послуху, чистоти і убозтва богопосвячені особи приймають добровільно. Вони ведуть до духовної свободи й очищення серця, дають силу кожній сестрі повніше вибрати чисте і вбоге життя, яке прийняв сам Христос Господь і Його Пресвята Мати.

Під час проповіді о. Пантелеймон закликав сестер словами Папи Франциска «цілковито віддати себе Богові, щоб мати силу іти і пробудити сучасний світ», не боятися прийняти Світло Христа і відкривати його іншим. Також отець заохотив новооблечену новичку с. Миколаю добре використати час новіціяту, який є особливим даром у житті кожної богопосвяченої особи, коли можна багато часу проводити біля стіп Євхаристійного Христа, слухати Його Слово і зберігати в серці. Сестрі Юліті отець-протоігумен побажав надалі вчитися слухати Боже Слово, щоб стати храмом Святого Духа і зростати в чернечій посвяті.

Провінційна настоятелька с. Боніфатія Дяків побажала с. Миколаї і с. Юліті радості та щедрості у служінні Богові та заохотила часто повертатися думками до попередниць, які, за словами св. ап. Павла, «успішно завершили біг та зберегли віру».

Наприкінці Літургії всі сестри з вічними обітами урочисто відновили свою чернечу посвяту Богові і заспівали Гімн сестер служебниць.

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next