АКТУАЛЬНО

Сестри служебниці заохочують вірних і духовенство УГКЦ до молитви за прославу о. Єремії Ломницького

П'ятниця, 14 січня 2022, 19:15
Сестри служебниці просять душпастирів, ректорів семінарій, спільноти і молитовні рухи УГКЦ поширювати інформацію про життя о. Єремії Ломницького, ЧСВВ, співзасновника Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії, та заохочують до молитов через його заступництво. Це допоможе завершити беатифікаційний процес о. Єремії в Україні та передати його до Апостольської столиці.

Про це йдеться у відповідному проханні, яке сестри служебниці скерували до Блаженнішого Святослава та єпископів УГКЦ 10 січня 2022 року.

У листі вони розповідають, що провели зустріч, на якій узгодили кроки та опрацювали різні пропозиції у справі беатифікації ієромонаха. Зокрема, запропоновано відзначити пам’ять о. Єремії Ломницького на пасторальному рівні в єпархіях з нагоди дат, пов’язаних із його особою.

Окрім цього, самі монахині планують розповсюджувати інформацію про священника, заохочувати людей до молитви за його прославу, а також проводити різноманітні заходи всюди, де виконують своє служіння.

Окремо сестри просять, щоб ректори духовних семінарій у вихованні семінаристів звертали увагу на постать о. Єремії як ревного душпастиря, який дбав про виховання серця людини та був чутливим до болів власної Церкви і народу.

«Сподіваємося, що через спільну молитву та наше служіння зможемо активізувати та залучити всі можливі ресурси для поширення інформації про слугу Божого о. Єремію Ломницького задля його вшанування серед віруючого українського люду – на більшу славу Божу та на добро нашої Церкви-матері. Віримо, що слуга Божий о. Єремія Ломницький надалі з неба опікується своїм народом, який він дуже любив і був вірним йому до кінця свого життя», – мовиться у листі.

Довідка

Отець Єремія Ломницький – ієромонах-василіанин, співзасновник жіночого чернечого Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Його беатифікаційний процес був відкритий 5 квітня 2009 року в Івано-Франківській архиєпархії, де священник був першим ректором семінарії.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next