АКТУАЛЬНО

Сестри василіанки відсвяткували десятирічний ювілей служіння в закарпатському місті Перечин

Понеділок, 11 грудня 2017, 10:30
8 грудня 2017 року в каплиці Папи Климента в Перечині Закарпатської областы відбулося урочисте відзначення десятиріччя служіння сестер чину св. Василія Великого в цьому місті. Черниці провадять тут дитячий садок і своє монаше служіння. Участь у святкуваннях взяв протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ.

Святкову Архиєрейську Божественну Літургію очолив Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл (Лущак).

У своєму пастирському слові владика Ніл привітав отців співслужителів та сестер василіанок на чолі з їхньою провінційною настоятелькою  с. Даниїлою Винник, ЧСВВ. Єпископ подякував монахиням за те важливе служіння, яке вони здійснюють у Перечині, зокрема в дитячому садочку.

Також владика пригадав життєпис святого священномученика Папи Климента, що є покровителем каплиці та дитячого садка. «Хто з тих, що перебували у вас деякий час, не досвідчив вашої шляхетності та сталості вашої віри?! Хто з тих, що перебували у вас, не подивляв вашої розважності та Христової доброти і вашої побожності?! День і ніч ви боролися за всю спільноту братів, щоб Бог через своє милосердя і співчуття забажав спасти повне число вибраних», – процитував святого проповідник.

«Ось так і ми, – наголосив владика, – з учорашнього до сьогоднішнього вечора молитовно боремося на заклик усієї Католицької Церкви в Україні, щоб закінчилася війна, щоб настав мир, якого ми так прагнемо. Адже та війна, яка триває зараз в Україні, є страшною раною для нашого народу». Владика Ніл закликав присутніх жертвувати цю Божественну Літургію за мир в Україні.

По завершенні Богослужіння провінційна настоятелька сестер василіанок, мати Даниїла, подякувала мукачівським єпископам Мілану (Шашіку) і Нілу (Лущаку) за батьківську опіку сестер у цьому місті, протоігумену о. Андрію Белеканич, ЧСВВ, та отцям василіанам Малоберезнянського монастиря за духовний провід. Також настоятелька висловила вдячність місцевим отцям і парафіянам за добру співпрацю.

Завершилися урочистості спільною молитвою «Боже великий, єдиний».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next