АКТУАЛЬНО

Сестри Згромадження Пресвятої родини в Чорткові відзначили своє свято

Четвер, 11 січня 2018, 18:39
Архиєрейську Святу Літургії у монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини 8 січня 2018 р. в м. Чорткові очолив владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, у співслужінні з духовенством єпархії.

У своїй проповіді єпископ велику увагу приділив особі святого Йосифа, як глави Пресвятої родини з Назарета: «Святий Йосиф є прикладом для сучасних батьків, які мають бути не авторитарними, а авторитетними для своїх дітей і дружин. Святий Йосиф є прикладом служіння і взаємного послуху. Йосиф вмів чути і виконувати Божу волю, він слухав Бога, саме такого Йосифа могла слухати Пресвята Діва. Також і Христос довірився тому, хто був готовий у Нього повірити».

«Святий Обручник Йосиф є прикладом для теперішньої християнської сім’ї як той, який вміє бути главою сім’ї та одночасно служити іншим і приймати їх», - завершив єпископ.

Під час Богослужіння, за давньою традицією, сестри-монахині відновили свої монаші обіти: чистоти, убозтва і послуху.

На свято були запрошені добродії, друзі, які вітали сестер. У привітальному слові духовні отці, зробивши короткий екскурс в історію, пригадали, як сестри Згромадження Пресвятої родини не боялися йти і свідчити Христа в часи підпілля: «Також і зараз сестри цього Згромадження, не маючи власних сімей, дають зразковий приклад служіння в родині, приймаючи чужих дітей, які стають їхніми. Вони сьогодні навчають дітей із наших родин основних правд віри, катехизму, любові до Бога і України».

Свято в монастирі продовжилося спільною трапезою та дзвінкими колядками. Також до сестер у той день завітали з колядою спільнота сестер ЗСПР із кандидатками на чолі головною настоятелькою Згромадження с. Наталею Мельник, парафіяни з катедрального собору Петра і Павла разом із о. Мирославом Думичем та родини, діти яких відвідують катехизацію в сестер.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.buchacheparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next