АКТУАЛЬНО

Вічні обіти в сестер служебниць

Понеділок, 26 серпня 2019, 12:25
25 серпня 2019 року у храмі Дрогобицьких священномучеників Северіана, Якима і Віталія с. Магдалина Шульгіна склала вічні обіти.

Цей храм знаменний для сестри, бо це її рідна парафія. Сюди вона приходила на богослужіння, на  зустрічі молоді, тут зродилося її покликання.

Отець Михайло Станчишин, ТІ, який із благословення владики Ярослава Приріза, єпарха Самбірсько-Дрогобицького, очолив Божественну Літургію і провадив обряд вічних обітів, у проповіді наголосив, що це свято для цілої Церкви, бо є свідченням  віри. Віра – це не знання постулатів, не знання обряду, віра – духовний вибір, який виявляється у ділах. Не можливо наслідувати Христа, жити обітами послуху, чистоти, убожества, перебувати у спільноті до кінця життя, якщо немає особистих відносин із Христом, якщо немає віри. Тому вічні обіти – це свідчення віри! Отець поділився однією настановою, якої навчив його духовний провідник: запитувати себе щодня про сенс того, що робимо; того, де ми є, з ким ми є у спільноті; запитувати себе про сенс тоді, коли все йде добре, й тоді, коли щось не виходить; коли падаємо, досвідчуємо свої немочі, бо саме тоді Христос найближче в нашому житті, саме тоді переживаємо особисту зустріч із Ним.

Після Богослужіння, провінційна настоятелька с. Мирослава Яхимець подякувала батькам с. Магдалини за щедрий дар, який вони зробили для Господа – віддали на службу Йому та Пресвятій Богородиці свою доньку. Сестра Мирослава заохотила сестру Магдалину й усіх сестер не боятися свідчити свою віру, свою посвяту Богові в ділах, а вірних попросила молитися за всіх богопосвячених осіб, духовенство, щоб могли вірно сповнювати своє служіння Господеві.

Сестри служебниці НДМ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next