АКТУАЛЬНО

Сестру Севастіяну Шегду нагородили папською медаллю «Хрест "За заслуги перед Церквою і Папою"»

Вівторок, 12 жовтня 2021, 15:59
12 жовтня в Апостольській нунціатурі Казахстану м. Нур-Султан відбулася церемонія нагородження папською медаллю "Хрест "За заслуги перед Церквою і Папою" та відповідною грамотою с. Севастіяни Шегда, Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії УГКЦ.

Папську нагороду вручив високопреосвященний архиєпископ Френсіс  Ассізі Чуллікатт, Апостольський нунцій в Республіці Казахстан. 

Вручаючи нагороду, Апостольський нунцій особисто висловив вдячність с. Севастіяні за 10-річне жертовне служіння в нунціатурі та підкреслив, що це нагорода для всієї спільноти сестер служебниць, які трудяться в усьому світі у Церкві і для Церкви.

Присутніми на цій церемонії були: о. Василь Говера, апостольський адміністратор для вірних візантійського обряду в Казахстані  і Середній Азії, с. Мирослава Яхимець, провінційна настоятелька з України, с. Назарія Дудар, яка разом із с. Севастіяною здійснює служіння в Апостольській нунціатурі Казахстану, с. Олена Гнідець та с. Віра Корищук, які провадять місійне служіння в УГКЦ м. Караганда. Також був о. Андрій Стецик, парох храму Святого Обручника Йосифа УГКЦ в Нур-Султані та о. Мікелє Тутало, другий секретар Апостольської нунціатури.

Сестра Севастіяна Шегда у подячному слові сказала: «З вдячністю приймаю цю нагороду і у вашому імені складаю подяку Святішому Отцеві Папі Франциску. Для мене це дуже цінний досвід, за цей час я багато чого навчилася. Ця нагорода буде для мене нагадуванням за мій внесок і моє служіння в Апостольській нунціатурі». Також вона висловила вдячність усім, хто супроводжував її на дорозі служіння в Апостольській нунціатурі, а особливу подяку склала с. Назарії Дудар, яка протягом цього часу була поруч із нею.

Пресслужба Згромадження ССДМ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next