АКТУАЛЬНО

Сєвєродонеччани та мешканці Лисичанська вперше святкували Пасху з єпископом із Тернополя

Середа, 19 квітня 2017, 07:37
16 квітня, раннім ранком у день Воскресіння Христового, громада вірних, які проживають у місті Сєвєродонецьк, уперше зібралася на Пасхальне Богослужіння з єпископом із Тернополя. Власне, Утреню та Божественну Літургію з нагоди Пасхи очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), який цими днями перебуває з духовною місією на Луганщині.

З архиєреєм співслужили о. Юрій Юрчик, адміністратор парафії, та диякон Ігор Дармограй. Брати-семінаристи разом із парафіянами піднесено співали Пасхальну Утреню. Опісля була Божественна Літургія, на якій усі разом дякували Богові зі сльозами на очах за першу Пасху новоствореної спільноти греко-католиків. Після освячення пасок і страв усі мали можливість поспілкуватися і поділитися пасхальною радістю.

Опісля Божественна Літургія відбулася і в Лисичанську, де владику Теодора вітав о. Сергій Паламарчук, настоятель місцевої громади, та о. Юрій Юрчик. Також і для лисичанської громади це була перша Пасхальна Літургія. На молитву зібралося понад 70 вірних. Усі глибоко пережили цю радісну подію. Отець Сергій Паламарчук від імені всіх вірних склав сердечну подяку Архиєпископу і Митрополиту Тернопільсько-Зборівському Василю (Семенюку) за всебічну підтримку лисичанської громади.

Прес-служба Тернопільсько-Зборіської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next