АКТУАЛЬНО

Щогодини у львівських храмах УГКЦ б’ють у дзвони на підтримку Майдану

Середа, 11 грудня 2013, 15:23
У зв’язку з подіями на Євромайдані священнослужителі Львівської архиєпархії УГКЦ вирішили щогодини бити в церковні дзвони по 5 хвилин.

Сьогодні вони звернулися з такою пропозицією до владики Венедикта (Алесійчука), Єпископа-помічника Львівської архиєпархії, і єпископ підтримав цю ідею.

«Церковні дзвони – це заклик до мобілізації людського духу. Заклик творити молитву. Бо її нам зараз дуже бракує», – пояснив РІСУ речник архиєпархії о. Павло Дроздяк .

У ніч на 11 грудня, о 01:21, Беркут розпочав операцію з розгону Євромайдану. Про цей штурм одразу сповістили дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря (УПЦ КП).

У тривожний ранок 11 грудня лунали дзвони і в Одесі з вежі лютеранської церкви Апостола Павла. Цей дзвін зазвучав у відповідь на спробу силового придушення громадянського протесту вночі на Майдані на Хрещатику. На флагштоку біля церкви також піднято національний прапор України.

risu.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next