АКТУАЛЬНО

Шестеро молодих ченців прийняли ієрейські свячення в Жовківському монастирі отців василіан

Понеділок, 31 серпня 2020, 15:16
У василіанському монастирі у Жовкві, 30 серпня 2020 року, шестеро молодих ченців прийняли ієрейські свячення.

Службу Божу в церкві Серця Христового відслужив владика Іриней Білик, ЧСВВ, канонік папської базиліки Святої Марії Великої в Римі, а співслужили з ним о. Йоан Школик, ЧСВВ, протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя, о. Франциск Онисько, ЧСВВ, протоігумен провінції Святого Миколая в Україні (на Закарпатті), о. Макарій Ленів, ЧСВВ, апостольський адміністратор Кримського екзархату Католицької Церкви візантійського обряду, о. Микола Шикітка, батько одного з нововисвячених ієреїв та численне духовенство.

У святковій проповіді владика Іриней наголосив: «Надмірне прив’язання до земних речей, навіть до родини, коли немає часу для Бога, молитви і Церкви, відриває нас від джерела життя. Римський Папа Франциск повчає, що ми у вічність зможемо забрати тільки те, що віддали тут, на землі, тобто добрі діла, вчинені для ближніх. Сьогодні всі присутні є свідками того, як шість синів із наших українських родин пішли за Христом, щоб мати скарб на небі. Сьогодні втішається Василіанський чин, батьки, всі ми, що маємо нових священників, які будуть для цього народу служити».

Ієрейські свячення з рук владики Іринея прийняли отці василіяни Степан Дуда, Єфрем Шикітка, Миколай Баранюк, Володимир Буць, Ігнатій Кучирка, Христофор Кушпіт. У подячному слові отець протоігумен зазначив, що ми з нетерпінням чекали на це свято, але Божою ласкою владика Іриней прибув із Риму, щоб уділити ці свячення. Звертаючись до новоієреїв, він нагадав, що священники покликані примножувати отримані від Бога таланти, бути натхненними у проповідуванні і лагідними у сповідальниці. Від імені нововисвячених до присутніх звернувся о. Степан Дуда, ЧСВВ. Він подякував усім присутнім, особливо батькам та вихователям у Василіанському чині, а найбільше Богові - за Його покликання, та попросив благословення і молитов, щоб гідно здійснювати своє служіння.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next