АКТУАЛЬНО

Шевченківські читання у кримських парафіях

Понеділок, 14 березня 2016, 20:38
13 березня 2016 року Божого, у Прощену неділю, у греко-католицьких храмах міст Євпаторії та Севастополя після недільної Божественної Літургії та після акту прощення вірні зібралися в церковних світлицях на традиційне шевченківське свято.

У м. Євпаторії віряни уважно слухали історію життя та найвідоміші вірші Тараса Григоровича Шевченка у виконанні Соломії Костецької.

У м. Севастополі цього дня також звучала невмируща поезія Кобзаря, яку декламували дорослі і діти. У своєму слові декан Кримський протоієрей Богдан Костецький передав вітання і благословення на початок Великого посту від адміністратора Кримського екзархату владики Михайла (Бубнія).

Від себе священик подякував севастопольцям, зокрема п. Олені Хижиній, за підготовлені шевченківські літературні читання. «Велика заслуга батьків, які у ці часи випробувань прилучають дітей до рідного слова, до творчості Тараса Шевченка»,- відзначив отець Богдан.

Спільним виконанням “Реве та стогне Дніпр широкий” закінчилося свято вшанування світлої пам'яті Тараса Шевченка, життя і творчість якого принесли йому невмирущу славу та любов народу.

Іван Футрак, Евпаторія-Севастополь

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next