АКТУАЛЬНО

Школа сімейного консультанта в Дрогобичі

Середа, 03 вересня 2014, 11:19
Цього року вже учетверте набирає нових студентів Школа сімейного консультанта. ЇЇ мета - покращити відносини між чоловіком та жінкою, між батьками та дітьми. Школа запрошує у свої ряди усіх, хто має вищу освіту та бажає отримати професійні знання на тему допомоги сім'ї. З кожним роком учасників стає дедалі більше, а це означає, що українській народ вірить у можливість зміни та розвитку свого подружжя.

Нашою метою є створення мережі консультативних центрів для сімей. Наші перші випускники вже творять школи народжування для молодих батьків, пункти навчання природних методів планування сім′ї, центри для сімей, які хочуть усиновити дітей або стати приятелями сиріт. Інші випускники працюють із особами, залежними від алкоголю і наркотиків, та з дітьми з особливими потребами. Це прекрасно, коли сім′ї, окрім своїх щоденних обов’язків вдома та професійної роботи, знаходять час, щоб безкоштовно служити іншим сім′ям. Волонтаріат є нашим майбутнім і шансом навчитися жертовності. Мета Школи - мотивувати учасників, щоб краще виконувати всі свої обов’язки на роботі, щоб полюбити людей, для яких працюємо, і бачити в їхньому обличчі обличчя самого Ісусу Христа.

Учасниками Школи є перед усім жінки віком 30-40 років. Вони працюють у різних сферах - є юристами, вчителями, медиками, соціальними працівниками, психологами чи приватними підприємцями. У програмі Школи, окрім занять на тему богослов′я та психології сім′ї, навчаємо основ молитви та віри в Бога. На заняття запрошуємо найкращих спеціалістів з усієї України. Є викладачі університетів (Українського католицького університету, Львівської політехніки, Києво-Могилянської академії), журналісти, лікарі, суспільні діячі, керівники громадських організацій, священики і викладачі духовних семінарій Дрогобича і Ужгорода.

Школа запрошує на трирічне навчання. Заняття відбуваються раз на місяць у вихідні. Кожна така сесія складається з 18 лекційних занять та присвячена якійсь із тем сімейного життя, напр. вибору нареченого, любові в подружжі, вагітності, вихованню дітей, вирішені конфліктів, статевості чи подружніх криз, пов’язаних, зокрема, із залежністю від алкоголю чи наркотиків. Заняття мають різні форми - лекцій, семінарів, реколекцій, практичних консультацій.

Цього року влітку наші учасники вперше взяли участь у тижневих реколекціях «Кана» для подружжів у селі Стрілки Львівської області. У той самий час їхні діти мали свій відпочинковий табір. Однак табір - це тільки початок формації, тому ми дбаємо про постійну підтримку сімей.

Окрім охочих навчатися в школі, чекаємо також на спеціалістів з питань родини, які зможуть послужити в творенні цієї Школи та подарувати нам нові ідеї і свої молитви.

Олександра Козанкевич, психолог БФ "Карітас СДЄ"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next