АКТУАЛЬНО

Школярі гімназії Шептицьких взяли участь в міжнародному освітньому проекті «Плато»

Середа, 25 жовтня 2017, 14:54
З 8 по 13 жовтня у Данії відбувався міжнародний освітній проект «Плато». У ньому взяли участь учні Навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія Шептицьких», що діє у Львові. Разом із ними у Данії побували директор закладу о. Олег Ладнюк та вчитель англійської мови п. Наталія Мараховська.

Загалом цей проект проводять уже впродовж 22 років, а українські школярі беруть в ньому участь вчетверте. Основна тема цьогорічного проекту – «Повага в міжособистісній комунікації», де акцент ставився на тому, як ми поводимося одні стосовно інших: чи у шкільному середовищі поважаємо і допомагаємо одне одному, яке наше ставлення до слабших, якими цінностями керуємося у стосунку до однокласників, однолітків? І, власне, ця тема допомогла ще раз переосмислити, якою є соціальна роль учня-старшокласника у його взаємостосунках з іншими. 

Участь у міжнародному освітньому проекті «Плато» взяло семеро одинадцятикласників. Вони мали нагоду висловити та почути цікаві думки стосовно теми про міжособистісну комунікацію, цінність і значення поваги. Також учні побували на екскурсіях, дізналися багато цікавинок про тутешнє культурне життя й побут, знайшли нових друзів та збагатилися враженнями.

«Цього року у проекті взяли участь три школи з Румунії, три школи з Німеччини, одна школа з Данії і одна з України. Ми беремо участь в цьому проекті четвертий раз, хоч історія його проведення є доволі довгою – 22 роки, і власне 20-річний ювілей «Плато» був у Німеччині… Наступного року цей проект відбудеться в Україні…На цьому освітньому заході ми мали нагоду побачити, як проходить навчання у школі за кордоном, як проводяться уроки, більше дізналися про систему їхньої освіти..», – розповідає вчитель англійської мови гімназії Шептицьких Наталія Мараховська.

Також своїми враженнями діляться і самі одинадцятикласники: “Цей проект був пізнавальним у багатьох аспектах і дав нам великий досвід. Ми вдосконалили знання англійської мови, почули різні думки щодо теми “Повага в міжособистісній комунікації” і сформували свою думку. Тепер маємо нових друзів  з Румунії, Німеччини та Данії. Також ми побачили, як проходить життя в школі за кордоном, занурились в культуру і побут жителів країни Андерсена. Цей проект відкрив перед нами нові горизонти і подарував незабутні враження».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next