АКТУАЛЬНО

«Шлях у безсмертя». До 30-х роковин смерті Патріарха Йосифа Сліпого

Вівторок, 02 вересня 2014, 12:55
До 30-річчя відходу у вічність Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого (1892-1984) Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» (матірне ТСС і ТСС у США) підготували книжку “Шлях у безсмертя. Матеріали про смерть та похорон”.

Книжка, видана за сприяння американського товариства «Свята Софія», побачила світ у львівському видавництві “Артос”. Упорядниками книги є екзекутивний директор ТСС А д-р Ірина Іванкович та Президент ТСС в Римі о. ліц. Марко Ярослав Семеген. У збірці представлено пов’язані з похороном Патріарха матеріали, що їх зібрано з різних друкованих джерел української діаспори в США та Італії: це тексти промов, телеграми, репортажі та інтерв’ю. Добірка поетичного інтермеццо майстрів слова діаспори, переплетена спогадами відданого співпрацівника Патріарха, голови американського совариства «Свята Софія» академіка Леоніда Рудницького, надають виданню особливого чуттєвого виміру. Доповнена численними світлинами з архівів Центру студій спадщини Патріарха Йосифа при ТСС А, ця книжка слугуватиме новим штрихом до портрету однієї з найбільших постатей української історіографії - Блаженнішого Йосифа Сліпого.

Пригадуємо, 7 вересня 1984 року в Римі перестало битися серце першого Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Йосифа Сліпого. Дев'яносто два роки невтомного і відданого служіння в Христовому винограднику, освячені незламною вірністю Апостольській Столиці, 18 роками ув’язення, безмежною синівською любов’ю до рідної землі та свого народу, відданістю науковій та пастирській діяльності увінчалися не тільки видимими плодами, що їх залишив Патріарх Йосиф своїм нащадкам, а й проклали йому шлях у безсмертя.

Прес-служба Релігійного товариства «Свята Софія» США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next