АКТУАЛЬНО

Шістдесят священиків завершили навчання в Інституті постійної формації Івано-Франківської архиєпархії

Понеділок, 12 червня 2017, 16:10
12 червня 2017 року завершилося навчання в Інституті постійної формації Івано-Франківської архиєпархії. Шістдесят священиків протягом одного року мали нагоду поглибити свої знання та ознайомитися із сучасними викликами, які стоять перед Церквою.

На завершення курсу постійної формації був відслужений Молебень до св. свщмч. Йосафата, який очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) у співслужінні із  60 душпастирями. У проповіді на завершення цього курсу Митрополит звернув увагу на Синодальний документ «Напрямні підготовки кандидатів до священства в УГКЦ», де у розділі четвертому особливо звертається увага на постійну формацію духовенства. Він поділив постійну формацію в архієпархії на  чотири критерії, а саме: перший – це відчути спільноту, бо багато священиків живуть у своїх парафіях самотньо. Тому дуже важливо, щоб вони мали нагоду зустрітися, поспілкуватися, почути один одного, підтримати один одного, молитися разом, бути разом; другий –  відпочинок від щоденних парафіяльних обов’язків, перебування у семінарії, у своїй рідній «Alma Mater», зустріч із викладачами та духівниками; третій – духовна та інтелектуальна формація, яка відбувається у вигляді конференцій та лекцій; четвертий – це душпастирська формація, ділення досвідом та ознайомлення із сучасними методами євангелізації та душпастирювання.

Протягом п'яти років триває навчання в Інституті постійної формації в Івано-Франківську для духовенства архиєпархії при Івано-Франківському богословському університеті. Директором цього Інституту в липні 2013 року Архиєпископ і  Митрополит  Володимир Війтишин призначив митр. прот. д-ра Олега Каськіва, синкела у справах духовенства  архиєпархії. На цю інституцію покладено обов’язок постійно оживляти знання у священиків Івано-Франківської архиєпархії.

Програма закладу передбачає, що протягом певного періоду кожен священик поглибить свої знання з морального богослов'я, біоетики, канонічного та подружнього права, сповідництва, Cтратегії УГКЦ'2020, способів сучасного душпастирювання та детально ознайомиться із сучасними викликами, які стоять перед Українською Греко-Католицькою Церквою.

Постійна формація ‒ це засіб кращого душпастирювання, кращого навчання та кращого свідчення Христа в різних обставинах нашого життя.

Повідомив митр. прот. Олег Каськів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next