АКТУАЛЬНО

Синкели соціального служіння усіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні провели онлайн-нараду, щоб послужити людям, які постраждали від повені

Неділя, 28 червня 2020, 15:38
Відповідаючи на заклик Блаженнішого Святослава, у суботу, 27 червня, голова Відділу соціального служіння УГКЦ владика Василій Тучапець зібрав на онлайн-нараду синкелів соціального служіння всіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні.

Отці-синкели Івано-Франківської митрополії, яка найбільше постраждала від повені, розповіли про ситуацію, зазначивши, що за попередніми оцінками близько 6-8 тисяч помешкань були затоплені водою. Серед нагальних потреб: питна вода, їжа, гумові чоботи, білизна та одяг, покривала. Свою підтримку та готовність допомогти висловили представники інших єпархій.

У ході розмови було зазначено, що допомога церковними інституціями вже надається. Зокрема, ініціативна група на чолі з економом Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, з благословення владики-митрополита Василя Семенюка, передала допомогу потерпілим своєї архиєпархії в Монастириському районі, а також на Коломийщині. Вантажним транспортом було передано великі партії води «Зарваницька». Отець-економ Володимир Фірман зазначив: «Оскільки внаслідок паводку криниці були підтоплені, що стало причиною непридатності води для споживання жителями затоплених сіл, то найдоречніше допомогти тим, чого також і маємо вдосталь – джерельною водою».

Єпархіальні благодійні фонди «Карітас-Івано-Франківськ» та «Карітас-Коломия» вже активно долучилися до процесу надання допомоги: передано воду, одяг, мийні засоби, продукти. Єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василь Івасюк разом з представниками Карітасу Коломиї та о. Володимиром Фірманом відвідали смт Ланчин і передали 50 продуктових наборів, мийні та санітарні засоби від P&G, 50 блоків питної води і багато одягу постраждалим родинам. До допомоги приєднуються парафіяльні харитативні осередки містечок і сіл митрополії. Так, у смт Вижниця на Буковині парафіяльна спільнота надала допомогу, організувавши харчування особового складу загону МНС.

На завершення зустрічі владика Василій Тучапець подякував усім за жертовну готовність до служіння та допомоги постраждалим і повідомив, що для реалізації звернення Блаженнішого Святослава в єпархіях будуть проведені збори пожерт, зокрема під опікою Патріаршої курії УГКЦ. Він звернувся до отців-синкелів із проханням заохочувати людей допомогти потребуючим, а також звернутися до підприємців із проханням допомогти водою, продуктами та іншими  засобами.

Допомога Церкви найбільш постраждалим від руйнівної повені продовжується.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next