АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ проголосив Інструкцію щодо причастя немовлят і дітей в УГКЦ

Четвер, 05 листопада 2015, 14:39
Синод Єпископів УГКЦ, який відбувся в Івано-Франківську 31 серпня - 6 вересня 2015 року, для того щоб допомогти священикам у справі причастя дітей, затвердив Інструкцію щодо причастя немовлят і дітей в УГКЦ.

Про це йдеться в Декреті проголошення причастя дітей в УГКЦ Синоду Єпископів.

Особливо ж в Декреті та Інструкції звертається увага на дітей, щойно охрещених та миропомазаних, та тих, які позбавлені користування розумом. Таким можна уділяти Пресвяту Євхаристію. Однак священнослужитель повинен зважати на здатність дитини спожити Пресвяту Євхаристію. Якщо є сумнів, то варто «причастити тільки Крові Господньої». Також, дитину, якій виповнилося сім років слід заохочувати до прийняття таїнства Покаяння.

Важливо підкреслити, Інструкція щодо причастя немовлят і дітей в УГКЦ впроваджується в законну дію через два місці від дня електронного опублікування на офіційному веб-сайті Української Греко-Католицької Церкви.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next