АКТУАЛЬНО

Синод УГКЦ кандидатам у Президенти: «Закликаємо у своїх діях не керуватися інтересами чужих держав»

Вівторок, 06 травня 2014, 14:25
Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у своєму Посланні за підписом Отця і Глави УГЦК Блаженнішого Святослава (Шевчука) до вірних та всіх громадян України з нагоди Президентських виборів закликав кандидатів у Президенти діяти чесно, прозоро та відповідально.

«Пропонуємо не вживати гучних, порожніх та оманливих гасел, а представити правдиву і конкретно здійсниму програму проведення необхідних реформ задля морального, суспільно-політичного та економічного оновлення нашої держави», – йдеться у Посланні.

Члени Синоду закликають «у своїх діях керуватися не інтересами чужих держав, не власними егоїстичними чи вузькопартійними вигодами, а лише добром рідного народу і турботою про збереження незалежності та соборності Української Держави».

Єпископи вважають, що на пост Президента України «не можуть претендувати люди, котрі своїми попередніми чи теперішніми діями спричиняли чи спричиняють ослаблення української державності, котрі підривали єдність українського народу, протиставляючи різні частини країни одна одній». «Такі особи позбавили себе морального права представляти Українську Державу й говорити від імені її народу. Надто високу ціну заплатив наш народ за власну свободу, щоб тепер знову повертатися до «дому неволі», – вважають архиєреї.

Вони також просять громадян України допомогти покласти край ганебній практиці, коли на виборах можна купити чи продати чийсь голос. «Якщо ми не готові більше миритися з корупцією серед політиків, то мусимо подолати схильність до корупції також у власному серці. Пам’ятаймо, що кожен даний чи прийнятий хабар може знову привести на посаду негідного кандидата в Президенти, тому будьмо чуйні та відповідальні», – закликають єпископи.

Владики окремо звертаються і до членів виборчих комісій. «Ні в кого – ані всередині країни, ані поза нею – не повинно виникнути жодних достовірних сумнівів щодо демократичності прийдешніх виборів», – йдеться у Посланні.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next