АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ привітали гості

Понеділок, 05 вересня 2016, 12:10
На початку першого робочого засідання Синоду Єпископів УГКЦ, який цими днями проходить у Львові-Брюховичах, членів Синоду привітали запрошені гості.

«Літургія, яку ми разом вчора молилися, стала для мене знаком Церкви, бо Церкву ми бачимо по тому, як вона молиться. Вчора я побачив натхненну молитву Церкви», – сказав у своєму слові Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольський нунцій в Україні.

Він передав особисте благословення для владик Синоду Папи Франциска, а також запевнив про солідарність Святішого Отця з українцями у ці складні часи. За його словами, акція «Папа для України», візит в Україну кардинала П’єтро Пароліна, Держсекретаря Ватикану, стали видимим знаком єдності й солідарності Папи з Україною.

Апостольський нунцій в умовах війни побажав владикам Синоду приймати чіткі і конструктивні рішення, які б нести втіху і надію українському народу.

До Синоду також звернувся владика Леон Малий, Єпископ-помічник Львівської архидієцезії Римо-Католицької Церкви, який передав особисті вітання і побажання від Митрополита Мечислава Мокшицького та всіх римо-католицьких єпископів України.

Гостем Синоду був Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій УПЦ КП. Він висловив вдячність владикам УГКЦ за відкритість і готовність до діалогу. Він позитивно відзначив спосіб організації і проведення Синодів УГКЦ, особливістю яких є те, що в їхній роботі беруть участь усі архиєреї, а також запрошують гостей з інших Церков.

Ігумен Маркіян Каюмов, прес-секретар Львівської єпархії УПЦ (МП), передав особисті вітання від владики Філарета, Єпископа Львівського і Галицького, який через відрядження не зміг прибути на Синод.

Митрофорний протоієрей Василь Говера, Апостольський делегат для греко-католиків у Казахстані та Середній Азії, зачитав листа від Конференції Католицьких Єпископів Казахстану, а архимандрит Сергій Гаєк, Апостольський візитатор для греко-католиків у Білорусі, передав вітання від усіх вірних.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next