АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ прийняв необхідні рішення, щоб покращити літургійне і молитовне життя у Церкві

П'ятниця, 15 вересня 2017, 11:55
Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом на черговій сесії Синоду, який відбувся у Львові 3-12 вересня 2017 року, своєю постановою доручив покращити літургійне і молитовне життя в УГКЦ.

Зокрема, доручив робочій групі для реалізації Стратегії’2020 у співпраці з Патріаршою літургійною комісією опрацювати пропозиції до душпастирських планів різного рівня задля оживлення літургійного і молитовного життя на особистому, родинному, парафіяльному, єпархіальному та всецерковному рівнях.

Водночас, Патріарша літургійна комісія отримала такі доручення: відповідно до постанови 18 Синоду Єпископів 2013 року, до наступного Синоду Єпископів УГКЦ опрацювати проект оновленого офіційного Місяцеслова УГКЦ; опрацювати пропозиції до рубрик Божественної Літургії; підготувати нову редакцію Молитовника для вірних УГКЦ на основі молитовника «Прийдіте поклонімся»; опрацювати проект Катедрального уставу УГКЦ; у погодженні з єпархіальними єпископами створити перекладацькі групи для підготовки літургійних текстів і перекладів на основі мовних груп (англійська, португальська, іспанська тощо); опрацювати проект Літургійного довідника УГКЦ; досліджувати нові потреби для оживлення молитовного і літургійного життя УГКЦ.

Також Синод постановив, відповідно до постанови 12 Синоду Єпископів 2005 року, створити там, де ще цього не зроблено, єпархіальні, а за потреби – також митрополичі літургійні комісії.

Передбачено і доручення Канонічному відділу Патріаршої курії у співпраці з Патріаршою літургійною комісією розробити Статути літургійних комісій (Патріаршої, митрополичих і єпархіальних) відповідно до приписів церковного права.

Крім того, Синод попросив єпархіальних єпископів видати необхідні розпорядження, щоб катедральні храми були взірцем літургійного благочестя нашої Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next