АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ завершився молитвою за Україну

П'ятниця, 15 липня 2022, 20:54
У Перемишлі (Польща) молитвою за Україну завершився Синод Єпископів УГКЦ 2022 року, темою якого була «Синодальність і соборність: досвід УГКЦ».

Після останнього робочого засідання в п’ятницю, 15 липня, владики процесійно перейшли із синодальної зали засідань до каплиці, де помолилися за Україну, заспівавши молитву-гімн «Боже великий, єдиний».

Свічку і Святе Євангеліє, традиційно, несли наймолодші єпископи. Цього року це владика Аркадій Трохановський, єпископ Ольштинсько-Ґданської єпархії, владика Микола Бичок, єпископ Мельбурнської єпархії Святих апостолів Петра і Павла, і владика Степан Сус, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа.

Всього у Синоді взяли участь 40 єпископів Української Греко-Католицької Церкви з України, Центральної і Західної Європи, Північної та Південної Америки, Австралії та запрошені гості.

Офіційний комунікат і постанови Синоду Єпископів УГКЦ 2022 року, який відбувся у Перемишлі (Польща) 7-15 липня, будуть опубліковані згодом.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next