АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ затвердив положення про візитацію семінарії в УГКЦ

Вівторок, 24 листопада 2020, 15:58
Основна мета візитації ‒ створити можливості для обміну дарами між семінаріями, сприяти розвиткові та поліпшенню виховного процесу в поодиноких семінаріях, зважаючи на сучасні виклики священничого служіння. Про це йдеться в положенні, яке затвердив Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся 29 вересня 2020 року.

«Завершуючи передбачену правом процедуру, відповідно до норми кан. 112 Кодексу канонів Східних Церков, ми, владою нам даною, проголошуємо Положення про візитацію семінарії в УГКЦ», ‒ йдеться у Декреті проголошення Положення.

Положення складається зі вступу, трьох розділів: «Мета і характер візитації», «Процедура візитації», «Вимоги до членів візитаційної комісії та їх обов’язки» та додатку, в якому представлено «Теми, які доцільно порушувати під час візитації семінарій УГКЦ».

У документі вказано, що візитатори повинні виділити корисний досвід людської, духовної, душпастирської та інтелектуальної формації у семінаріях і запропонувати обмін цими дарами між семінаріями УГКЦ.

У тексті наголошено, що тепер перед семінаріями стоїть виклик формувати таких кандидатів до священства, які були б готові послужити для вірних УГКЦ в будь-якій частині світу. 

Відповідно до положення, членами візитаційної комісії мають бути: священник-духівник, священник-богослов чи священник-каноніст, священник-душпастир та психолог.

«Патріарша комісія у справах духовенства має завдання вести моніторинг втілення в життя рекомендацій візитаційної комісії», ‒ зазначено в документі.

Положення вступає в законну силу через два місяці від дня електронного опублікування цього законодавчого документа на офіційному вебсайті Української Греко-Католицької Церкви.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next