АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів проголосив 2013 рік в УГКЦ Роком віри

Середа, 19 вересня 2012, 12:25
Відгукнувшись на ініціативу Вселенського Архиєрея, Синод Єпископів УГКЦ, який відбувся 9- 16 вересня у м. Вінніпезі (Канада), проголосив 2013 рік в УГКЦ Роком віри та створив оргкомітет, котрий повинен запланувати відповідні духовні заходи на загальноцерковному рівні в контексті Ювілею 1025-ліття Хрещення Русі-України, - йдеться у Комунікаті Синоду Єпископів 2012 року Божого. Наступний Синод Єпископів УГКЦ відбудеться в Україні, у Києві, 11–18 серпня 2013 року Божого. Його темою буде: «УГКЦ і нова євангелізація».

Відгукнувшись на ініціативу Вселенського Архиєрея, Синод Єпископів УГКЦ, який відбувся 9- 16 вересня у м. Вінніпезі  (Канада), проголосив 2013 рік в УГКЦ Роком віри та створив оргкомітет, котрий повинен запланувати відповідні духовні заходи на загальноцерковному рівні в контексті Ювілею 1025-ліття Хрещення Русі-України, - йдеться у Комунікаті Синоду Єпископів 2012 року Божого.

Наступний Синод Єпископів УГКЦ відбудеться в Україні, у Києві, 11–18 серпня 2013 року Божого. Його темою буде: «УГКЦ і нова євангелізація». У рамках проведення наступного Синоду Єпископів його члени візьмуть участь в урочистостях з нагоди 1025-ліття Хрещення Русі-України, що проходитимуть у Києві. Зокрема, Синод постановив провести 17–18 серпня Всецерковну прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві та закликав духовенство, чернецтво і мирян усієї Церкви чисельно взяти в ній участь.

Нагадаємо, що 2012 рік є Роком Святих Таїнств в УГКЦ і другим роком підготовки до святкування  Ювілею 1025-річчя  Хрещення  Русі-України. У зв'язку з цим Синод  Єпископів  Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, який відбувся 25-26 травня 2011 року Божого у Львові, доручив Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, яку очолює о. Михайло Гарват, зайнятися питаннями організації та проведенням Року Святих Таїнств у контексті підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України. Згідно з програмою проведення цього Року відбуваються різні заходи на загальноцерковному та єпархіальному рівнях, зокрема реколекції, катехитичні науки, з’їзди, Євхаристійні тижні, прощі, семінари та християнські табори. Так, у жовтні 2012 року заплановано виголошення катехитичних проповідей священиками у парафіях УГКЦ та проведення християнської інтелектуальної гри брейн-ринг на тему: «Святі Таїнства у житті Церкви» (http://brejn-ryng.blogspot.com/).

Детальніша інформація про проведення Року Святих Таїнств в УГКЦ знаходиться за цим посиланням.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next