АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ: «Двадцять п'ятого травня ми обиратимемо майбутнє наших дітей»

Вівторок, 06 травня 2014, 14:23
25 травня ми не тільки віддаватимемо свій голос за певного кандидата, а й цим голосуванням вибиратимемо майбутнє наших дітей. Цей вибір визначить, чи підтримуємо ми ті цінності, за які наші співвітчизники в далекому і зовсім близькому минулому віддали своє життя: за свободу, справедливість, гідність, свою і кожного громадянина нашої країни.

Про це йдеться у Посланні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ за підписом Отця і Глави УГЦК Блаженнішого Святослава (Шевчука) до вірних та всіх громадян України з нагоди Президентських виборів, які заплановані на 25 травня цього року.

Члени Синоду просять українських громадян замислитися над тими подіями, які зараз відбуваються в Україні та зробити з них правильні висновки, адже «новітня історія незалежної Української Держави ще не знала такої напруженої передвиборчої кампанії, яка б відбувалася в настільки драматичних умовах: окупація Криму, тривала зовнішня агресія, котра супроводжується нечуваною за масштабами інформаційною війною, провокації та саботаж у багатьох місцевостях України…» Єпископи наголошують, що «всі ці дії в ближчій перспективі скеровані на зрив чи відтермінування Президентських виборів».

«А перенесення дати цих виборів на пізніше несе зі собою загрозу самому існуванню незалежної Української Держави. Ось чому нам сьогодні як ніколи потрібне єднання всіх здорових суспільних сил та інституцій. Кожен, хто живе на українській землі і дорожить справжньою свободою, має обов’язок захистити власну державу», - наголосили в Синоді УГКЦ.

Владики просять людей пам’ятати, що агресор вважає всіх нас «потенційною загрозою і ворогами, незалежно від того, якою мовою ми розмовляємо, до якого храму ходимо чи яким політичним силам віддаємо перевагу».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next