АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ: «Безкорислива любов та увага до іншої особи - повсякденний стиль життя християнина»

Четвер, 27 жовтня 2016, 13:00
Кожен із нас вже в перший момент християнського буття одержав особисте доручення служити ближньому. Адже наприкінці Чину Хрещення священнослужитель подає нам запалену свічку, кажучи такі слова: «Прийми оцю горіючу свічку і старайся у всьому житті твоєму просвічуватися світлом віри і добрих діл…» Цi «добрi дiла», якими ми покликанi просвiчуватися, – це дiла милосердя, через якi ми даємо ближньому в потребi можливість пережити присутнiсть всемилостивого Бога у своєму життi.

Йдеться у Постсинодальному посланні до духовенства, мирян та монашества. Додамо, Синод відбувся 4 -11 вересня у Львові на тему «Служіння ближньому-дияконія-в житті УГКЦ».

Завершуючи Ювiлейний рiк Божого милосердя, єпископи знову пригадують про покликання кожного християнина – бути іконою Божої доброти й любові: «Обіцянка, дана нам у Таїнстві Хрещення про царювання з Господом у безконечні віки, припускає, що ми вже тут, на землі, відчуваємо свою «царську» відповідальність за дияконію».

Як пишуть в Посланні владики Синоду, Господь заповідає нам виходити назустріч тим, хто відчуває потребу в нашій допомозі: «Дай тому, хто в тебе просить, а хто хоче позичити в тебе, не відвертайся». «Бог вказує, що кожне діло милосердя, зроблене ближньому, немовби зроблене Йому…Він водночас застерігає нас, щоб, чинячи діла милосердя, ми не були марнославними та честолюбними…».

Синод наголошує, справжніми християнами ніколи не будуть ті, хто лише тільки приймає, бере щось від Бога. За їхніми словами, покликання християн - служити Богові через служіння потребуючій людині. «Християнське життя, як свідчення безкорисливої любові та уваги до іншої особи, має стати нашим повсякденним стилем життя, а не лише епізодичною благочинністю, яка не породжує справжньої відповідальності», - пишуть єпископи.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next