АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ закликає усіх вірян до молитви за чесні та справедливі вибори в Україні

П'ятниця, 11 травня 2018, 11:10
Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у своєму Зверненні до вірних, українських політиків і всіх людей доброї волі щодо виборчого процесу в Україні закликає душпастирів, богопосвячених осіб і вірних мирян УГКЦ ревно молитися (особисто та спільно) у наміренні прийдешніх виборів.

“Перебуваючи у Зарваниці, під покровом Богородиці – Матері України, проголошуємо період усильної молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року... До молитов за Україну, які ми здійснюємо щодня о 21 год., просимо додати в понеділок моління за вибори 2019 року. Після кожної недільної та святкової Літургії, перед молитвою "Боже, великий, єдиний", заохочуємо спільно помолитися один раз "Отче наш", "Богородице Діво" і "Слава Отцю…" за чесні та справедливі вибори в Україні наступного року", – йдеться у Звернені.

Як зазначено в документі, з Божою підтримкою ми зможемо це втілити. Тим паче, що нас має надихнути приклад активної діяльності митрополита Андрея Шептицького, який свого часу плідно працював для благополуччя нашої країни.

"Стоячи перед ликом Зарваницької чудотворної ікони Богородиці, віддаємо наш народ під Її материнську опіку. Благаємо Її, щоб Вона була, особливо цього року, нашою Одигітрією-Провідницею, дорогою правди, служіння і добра, аби прийдешні вибори наблизили нас до того ідеалу "Рідної хати" митрополита Андрея – Української Держави, про який мріяли наші предки і який обстоюють наші захисники сьогодні", – наприкінці наголосив Синод Єпископів у зверненні.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next