АКТУАЛЬНО

Синодові представили стан процесів беатифікації українських слуг Божих

П'ятниця, 15 липня 2022, 10:57
У четвер, 14 липня, перед Синодом Єпископів УГКЦ виступили отець Полікарп Марцелюк, ЧСВВ, голова Місії «Постуляційний центр беатифікацій і канонізацій святих УГКЦ», та о. Андріан Книш, постулятор беатифікаційного процесу праведного митрополита Андрея Шептицького.

Отець Полікарп Марцелюк представив владикам актуальний стан, виклики і здобутки процесів беатифікації українських слуг Божих, зокрема митрополита Андрея Шептицького.

«На сьогодні, – розповів о. Полікарп в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ, – процес беатифікації праведного митрополита Андрея Шептицького перебуває на римській стадії. Геройська практика розгляду чеснот завершена. Тепер розглядається питання щодо чуда».

Отець Полікарп додав, що для завершення цього беатифікаційного процесу, потрібно зібрати свідчення про отримані ласки і надзвичайні оздоровлення, які можуть бути апробовані як чудо, що сталося за посередництвом митрополита Андрея. «Тому ми заохочуємо вірних, – каже священник, – складати свідчення про отримані ласки за посередництвом митрополита Андрея, які є дуже важливими для завершення цього процесу».

Детально стан процесу беатифікації праведного митрополита Андрея Синодові Єпископів УГКЦ представив постулятор цього процесу о. Андріан Книш.

Варто зазначити, що на єпархіальній стадії у Львівській, Івано-Франківській та Сокальсько-Жовківській єпархіях УГКЦ тривають процеси беатифікації слуги Божого о. Петра Микилити та 44 друзів мучеників священників, монахів і мирян, с. Варвави Шапки, настоятельки Згромадження сестер святого Йосифа, слуги Божого о. Миколи Щепанюка, слуги Божого владики Дмитра Яремка, єпископа Луцького, слуги Божої с. Василії Глібовицької, ЧСВВ, слуги Божого патріарха Йосифа Сліпого, слуги Божого о. Романа Бахталовського, співзасновника Згромадження сестер Марії Фатімської, слуги Божого о. Ісидора Дольницького, слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ, слуги Божого о. Кирила Селецького, засновника Згромадження сестер служебниць та Згромадження сестер Святого Йосифа, та одружених душпастирів о. Ростислава Горчинського і о. Теодора Малка.

Місія постуляції закликала єпископів, щоб у кожній єпархії був референт у справах беатифікації і щоб серед священників та вірних поширювалися життєписи слуг Божих, над якими тривають беатифікаційні процеси.

«Потрібно поширювати інформацію про святість і показувати, що слово Боже є воплочене в конкретних прикладах кожного з тих священників, монахів і мирян, які свого часу відповіли на виклик Церкви чи заплатили життям за ісповідь віри», – переконаний отець Полікарп Марцелюк.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next