АКТУАЛЬНО

Ситуація в Україні – в центрі уваги німецьких католиків на наступний рік

П'ятниця, 29 листопада 2019, 17:49
28 листопада в Брюховичах у рамках «братньої зустрічі» греко-католицьких та римо-католицьких єпископів відбулося представлення головної теми німецької благодійної організації «Реновабіс» на 2020 рік.

Пан Маркус Інгенлат, керівник Відділу комунікацій та співпраці цієї організації, повідомив католицьких єпископів в Україні про те, що німецькі доброчинні організації разом з 27 німецькими дієцезіями обрали спільне гасло «Жити в мирі» як тему для заходів зі збірки коштів у 2020 році. За словами п. Маркуса, для організації Реновабіс, яка надає благодійну допомогу в країнах Східної Європи, було очевидним обрати Українську Державу та ситуацію в Україні як приклад для цієї теми. Д-р Хрістіан Гартль, керівник цієї благодійної організації, відзначив: «Для нас є надзвичайно важливим, щоб люди не забували про Україну і те, що разом з нею потрібно будувати живе європейське майбутнє».

Тема «Жити в мирі» в рамках даної збіркової акції буде розглянута в різних аспектах: війна і мир в Східній Україні та проєкти із миробудування, мирне співіснування між різними Церквами та релігійними громадами, мир як примирення із собою та зі своїм минулим. В організаторів є сподівання, що до цієї акції долучаться також українські спільноти в Німеччині.

Блаженніший Святослав подякував представнику з Німеччини за багаторічну підтримку нашої Церкви, а також за особисте представлення цієї теми для зібраних єпископів. Глава УГКЦ також прийняв запрошення на відкриття акції Реновабісу на Пʼятдесятницю в 2020 році, яка традиційно розпочинається перед святом Зіслання Святого Духа.

За словами о. Володимира Мальчина, керівника Відділу благодійних проєктів Патріаршої курії УГКЦ, який супроводжував гостя з Німеччини, така акція надзвичайно важлива, адже йдеться не лише про збір коштів для підтримки благодійних проєктів, а передусім про добру нагоду говорити публічно про ситуацію людей в Україні і про потребу їх підтримувати: «Ми радо вітаємо ініціативу наших партнерів, які намагаються промовляти до сумління католиків та всіх людей доброї волі в Німеччині, і таким чином, привертають увагу європейської спільноти до подій в Україні, показуючи, що тут йдеться не про геополітику, не про інтереси можновладців, а передусім про зранені людські долі, бо війна забирає життя невинних людей і унеможливлює нормальний розвиток суспільства».

Повідомив о. Володимир Мальчин


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next