АКТУАЛЬНО

«Слова Ісуса Христа, Учителя Життя, проникали в серце людини і зцілювали», - Блаженніший Святослав

Неділя, 20 жовтня 2013, 23:05
19 жовтня 2013 року єпископи Східних Католицьких Церков відслужили Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Святих Петра й Павла в м. Кошиці (Словаччина). Святу Літургію очолив владика Ян Баб’як, Архиєпископ Пряшівський, Глава Греко-Католицької Церкви в Словаччині.

Проповідь італійською та українською мовами про зцілення слуги сотника виголосив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви. Цю подію він назвав зустріччю Слова Божого з поганською культурою. «Слова Ісуса Христа, Учителя Життя, проникали в серце людини і зцілювали, тобто повертали до повноцінного життя тих, хто з вірою просить», - повідомили у Кошицькій єпархії.

Крім того, Блаженніший Святослав цитував Папу Венедикта XVI, кажучи про те, що «віра – це не доктрина, а мистецтво життя. І таку повноцінність життя дає лише Христос».

Відтак Глава УГКЦ пригадав присутнім єпископам, що «вони перші покликані проголошувати Слово Боже і зцілювати ним зранену людину сучасності».

На завершення проповіді Предстоятель УГКЦ закликав молитися до св. Кирила і Мефодія, які змогли передати Слово Боже в усій його дієвій повноті.

Слід відзначити, що на Святій Літургії в новому храмі служило понад тридцять ієрархів та присутніх священиків. Співом Літургію супроводжував молодіжний хор під керівництвом о. Даніела Порубца.

 

Департамент інформації УГКЦ

Переклад Оксани Гуменної

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next