АКТУАЛЬНО

«Собор Воскресіння Христового символізує відродження вашої Церкви», – єпископ Герхард Файге

Четвер, 22 серпня 2013, 16:25
Новоосвячений Патріарший собор Воскресіння Христового нагадує про страждання, переслідування, мучеництво і довголітнє перебування УГКЦ у підпіллі. Водночас він символізує відродження Церкви, в якому відображається Благовість про воскресіння Ісуса.

Про це сказав у своєму вітальному слові до Глави УГКЦ, Синоду Єпископів УГКЦ і всіх греко-католиків представник Німецької Єпископської Конференції та голова Керівного комітету БФ «Реновабіс» єпископ Герхард Файге.

«Новий собор - гарний і вражаючий знак присутності українських греко-католицьких християн у цьому місті та в цій країні, проголошує своєю назвою тріумф Христа над смертю», – переконаний німецький єпископ.

«Навіть якщо багато ваших вірних мусили особисто перенести важку долю Церкви-мучениці, оскільки безбожна держава намагалася повністю паралізувати церковне життя, то сьогодні ми святкуємо не кінець християнства, а навпаки – кінець атеїстичного панування і визволення віри з новими можливостями до розвитку, які сьогодні має саме УГКЦ», – наголосив промовець.

Владика підкреслив, що для нього «велика честь» узяти участь в освяченні Собору та святкуваннях ювілею 1025-річчя Хрещення Русі-України. «Нехай же спільне святкування ювілейного 2013-го року стане знаком надії, - надії не в останню чергу на благословенний розвиток екуменізму в цьому місті і в цій великій та величній країні, в якій християнська віра, як ми чуємо, відіграє важливу роль у житті багатьох людей», – побажав єпископ Файге.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next