АКТУАЛЬНО

«Сьогодні відбувається щось феноменальне – народжується нова демократична свідомість»,- владика Тарас (Сеньків)

Четвер, 30 січня 2014, 16:20
«Правдива демократія полягає в тому, що влада має служити народу, а не панувати над ним», - сказав 29 січня 2014 року владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії, у прямому ефірі суспільно-аналітичної програми Олега Филика «Іду на ви» на Стрийському телеканалі ТРК «Телелан».

У розмові з єпископом ведучий порушував актуальні питання, що стосуються подій, які нині відбуваються в Україні, а саме - «Євромайдан». 

«Свобода вимагає відповідальності. Щоб стати демократичною державою, потрібен час дозрівання, потрібен досвід морального життя, духовного, економічного… Сьогодні відбувається щось феноменальне – народжується нова демократична свідомість», - висловився єпископ.

Владика не підтримав застосування силових методів і зброї в розв’язанні конфлікту між владою та народом, зазначаючи, що «зброя повинна мовчати, бо не йдеться про те, щоб когось перемогти». А відтак, аналізуючи позицію світових спільнот щодо подій в Україні, владика Тарас сказав, що «порядок в Україні мають зробити українці».

На завершення програми єпископ закликав телеглядачів «об’єднатися в спільній молитві за тих, хто робить нам боляче, щоб ми були інакшими як християни, як українці… щоб ми усвідомили, що потребуємо одне одного».

 

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next