АКТУАЛЬНО

«Сьогодні ми повинні робити конкретні кроки, щоби допомогти постраждалим від паводків», – митрополит Володимир під час екстрених зборів протопресвітерів

Четвер, 02 липня 2020, 13:28
«Церква завжди чуває над кожним потребуючим. Саме тому сьогодні ми повинні робити конкретні кроки, щоби допомогти постраждалим від наслідків повені», - такими словами 1 липня звернувся архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин до отців-протопресвітерів під час екстрених зборів.

Митрополит Володимир скликав термінові збори отців-протопресвітерів. Проводилися вони в приміщенні Івано-Франківської духовної семінарії. Головною темою засідання стали пошуки спільних шляхів з подолання наслідків повені на Прикарпатті.

За словами митрополита Володимира, Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ вже мобілізувала свої благодійні організації, а також він особисто 30 червня відвідав Галич та разом із місцевим духовенством, представниками БФ «Карітас» та органами місцевого самоврядування надав допомогу потребуючим.

«Ми разом повинні докласти всіх зусиль, щоб якомога швидше допомогти потребуючим, незалежно від конфесійної приналежності, адже це наше спільне горе», – закликав владика.

Його тезу підтримав і синкел соціального служіння та директор БФ «Карітас» Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ митр. прот. Володимир Чорній.

«Зважаючи на сьогоднішні реалії стихії, нам слід, як ніколи, мобілізуватися для оперативного реагування та усунення наслідків паводку», – наголосив священнослужитель.

Генеральний вікарій Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ митр. прот. Степан Балагура розповів, що вже цього року архиєпархія мала досвід подібної згуртованості, коли в часи карантину відгукнулася на заклик митрополита та долучилася до збірки. Генеральний вікарій подякував тим парафіям, які взяли в ній участь, та закликав і надалі не бути байдужими до чужого горя.

Окрім того, о. Степан Балагура представив Богослужбові рекомендації на час вірусної епідемії, які розробили працівники Антикризового центру УГКЦ спільно з Патріаршою літургійною комісією та Комісією у справах охорони здоров’я УГКЦ. Слід наголосити, що з цими рекомендаціями ознайомилися в Міністерстві охорони здоров’я України, де визнали безпечним такий спосіб участі в богослужіннях. Ці «Богослужбові рекомендації на час вірусної епідемії» були роздані всім парафіям Івано-Франківської архиєпархії, а також їх можна завантажити за цим посиланням.  

На завершення зборів було прийнято рішення про те, що до кінця тижня отці-протопресвітери повинні подати список людей, які постраждали від паводків.

Опісля представники Архиєпархіального координаційного антикризового центру, БФ «Карітас» Івано-Франківської архиєпархії та Мальтійської служби допомоги будуть старатися надати цим особам допомогу речами першої необхідності.

Митрополит Володимир запропонував цікаву ініціативу «Парафія для парафії», згідно з якою одна громада, що не постраждала від повеней, візьме на себе опіку над парафією, що зазнала збитків. На його думку, такий братерський досвід підтримки зможе здружити парафії та налагодити між ними комунікацію.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next