АКТУАЛЬНО

«Сьогодні ми з вами у єдності Святого Духа», — Глава УГКЦ висловив співчуття з приводу теракту в Ніцці

Четвер, 29 жовтня 2020, 23:05
Від імені єпископів, духовенства та мирян Української Греко-Католицької Церкви в усьому світі я хотів би висловити найщиріші співчуття з приводу наслідків теракту, вчиненого сьогодні в соборі Пресвятої Богородиці в Ніцці. Ми молимося за жертв теракту, за християнську спільноту та всіх мешканців міста Ніцци, а також за всіх католиків та громадян Франції.
Фото: Reuters Фото: Reuters

Про це написав Блаженніший Святослав у своєму листі-співчутті, адресованому архиєпископові Еріка де Мулена-Бофора, президенту Конференції католицьких єпископів Франції, з приводу теракту, який стався сьогодні в Ніцці.

«Ескалація ненависті та насильства у всьому світі закликає нас пам’ятати про приклад нашого Спасителя. Син Божий прийшов у цей світ, щоб виявити свою солідарність із кожною людиною, а особливо з тими, хто страждає від насильства та несправедливості. Сьогодні ми з вами в єдності Святого Духа», — запевнив Глава УГКЦ.

Він зазначив, що тероризм і гібридна війна вже майже сім років завдають страждань Україні. «Незважаючи на цей біль, ми бачимо, як Бог скріплює нас і дарує нам надію», — зазначив Блаженніший Святослав.

У час глобальної політичної та медичної кризи, соціальних та моральних проблем Глава УГКЦ закликав французів ніколи не сумніватися, що Христос є посеред них і з ними.

29 жовтня біля собору Богородиці у Ніцці на півдні Франції чоловік, якого майже одразу затримали, з ножем напав на людей, які перебували у храмі. Внаслідок теракту троє осіб загинули та ще декілька отримали поранення.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next